20 januari 2022
anbi

Activiteiten

Nour Al Houda wil de maatschappelijke, sociaal-culturele en sociale belangen bevorderen van de in Arnhem en omgeving wonende moslims. Onze activiteiten zijn onder te verdelen in sociaal-culturele, religieuze, maatschappelijke, sportieve en educatieve activiteiten. Hieronder enkele activiteiten die door Nour Al Houda zullen worden georganiseerd:

Jongerenavonden voor broeders en zusters

De jongerenavonden zullen maandelijks plaatsvinden. Er zullen lezingen gehouden worden over verscheidene onderwerpen; van de geloofsleer tot aan maatschappelijke kwesties die ons bezighouden. De deuren staan wijd open, iedereen is welkom. Niet-moslims zijn ook van harte welkom om de lezingen bij te wonen en vragen te stellen. Daarnaast willen we een ontmoetingsruimte bieden voor jongeren waar de mogelijkheid wordt geboden om elkaar te ontmoeten en te ontspannen.

Iftar

Wij willen één keer in het jaar tijdens de islamitische maand Ramadan een Iftar (gezamenlijke maaltijd) organiseren voor zowel moslims als niet-moslims. Op deze dag zal ook een Nederlandstalige lezing worden gegeven.

Voetbaltoernooi

Nour Al Houda organiseert elk jaar een groot veld voetbaltoernooi voor jongeren. Op deze dag zijn ook kinderen welkom. Voor deze kinderen organiseren wij verschillende activiteiten.

Zaalvoetbal

Nour Al Houda wil aankomend seizoen een zaalvoetbalcompetitie organiseren. Mocht je een leuk team hebben en wil je graag meedoen in onze competitie, dan horen we het graag.

Hulploket

Een laagdrempelig aanspreekpunt zijn voor moslims voor al hun problematiek, een soort voorportaal. Het hulploket zal een netwerk moeten opbouwen t.b.v. de islamitische gemeenschap. Met andere woorden  het hulploket is er om moslims door te verwijzen naar de juiste instanties of naar de juiste professionals. Deze professionals/specialisten kunnen ook personen zijn binnen onze “eigen gelederen”. Het hulploket zal op termijn een begrip moeten zijn binnen de islamitische gemeenschap, maar ook goed bekend zijn bij externe partijen. Alle hulpverlenende instanties die betrokken kunnen zijn bij moslims binnen ons werkgebied (Arnhem e.o.), die tegen problemen/barrières aanlopen, moeten ons kunnen vinden. Bij dat laatste moet je denken aan zaken waarbij religieuze aspecten een rol kunnen spelen en waarbij de instanties behoefte hebben aan uitleg of ondersteuning op dat vlak. Ook kunnen wij een bijdrage leveren op het gebied van tolkwerkzaamheden. Voor meer informatie en vragen over de activiteiten kan contact opgenomen worden met Nour Al Houda via het contactformulier op deze website of door een e-mail te sturen naar info@nouralhouda.nl.