20 januari 2022
anbi

Onderwijs

بسم الله الرحمن الرحيم

Algemeen

Onderwijs speelt een grote rol in de persoonlijke ontwikkeling van kinderen. Het opdoen van kennis en het leren van vaardigheden zijn noodzakelijk om te kunnen participeren in de samenleving. Hoe ouder het kind wordt, hoe meer behoefte aan een brede cultuuroverdracht, waaronder kennis van tradities en moraal.
Educatie reikt een individu kennis en vaardigheden aan en stelt hen in staat de dialoog aan te gaan en hun standpunt te bepalen ten opzichte van maatschappelijke ontwikkelingen en discussies. Daarvoor is het vergaren van kennis noodzakelijk. Dit is overigens ook een plicht voor iedere moslim. Het is voor iedere moslim van groot belang om o.a. de Arabische taal te leren. Het beheersen van deze zeer rijke taal is essentieel om de Qur’aan, fiqh en hadith goed te kunnen begrijpen en te bestuderen.

ICC Nour Al Houda In Sha Allah biedt verschillende lessen aan voor alle leeftijden, zowel voor broeders als zusters. De verschillende lessen worden hieronder toegelicht. Houdt voor de exacte startdatums onze website en facebook pagina in de gaten.

Arabische taal en Islamitische educatie

Voor kinderen is het leren van een andere taal, of zelfs meerdere talen, veel eenvoudiger dan voor ouderen. Daarom is het van belang dat ook de Arabische taal op jonge leeftijd wordt aangeleerd. Naast het feit dat kinderen de taal van de Qur’aan leren begrijpen, vullen zij hun rugtasje met kennis over de islam, opdat zij trotse moslims zullen zijn.

Binnen ICC Nour Al houda hebben we een kleuterklas voor 4 en 5 jarige kleuters. Voor hen is er een programma, waarbij de kleuters op spelenderwijs in contact komen met het Arabische alfabet.

Voor leerlingen vanaf 5 jaar t/m 17 jaar bieden wij vanuit Nour al Houda zowel Arabisch als Islamitisch onderwijs. D.m.v. het invullen van het inschrijfformulier hieronder kunnen leerlingen zich aanmelden.

Klik hier voor het inschrijfformulier Arabisch les 5-17 jaar

Koranles voor leerlingen 5-17 jaar

Leerlingen kunnen zich aanmelden door middel van het inschrijfformulier hieronder in te vullen.

Klik hier voor het inschrijfformulier koranles voor leerlingen 5-17 jaar

Koranles voor vrouwen 18+

Vrouwen kunnen zich aanmelden door middel van het inschrijfformulier hieronder in te vullen.

Klik hier voor het inschrijfformulier koranles voor vrouwen 18+

Islamitisch bibliotheek
Het opzetten van een islamitische bibliotheek is één van de belangrijkste instrumenten om kennis over de islam te bevorderen. De bibliotheek van Nour Al Houda is beschikbaar voor iedereen die rustig wilt studeren. De bibliotheek beschikt op dit moment van boeken en tijdschriften in het Arabisch, Engels en het Nederlands. In onze collectie worden onderstaande thema’s aangeboden:

  • Qur’aan (in verschillende talen)
  • Tafseer Qur’aan
  • Soenna el Hadith
  • Biografieën van onze profeten (vzmh) en Sahaba
  • Wetenschap, geschiedenis, opvoeding en sport

*De ruimtes zullen in de toekomst In Sha Allah ook beschikken over computers.

Meer informatie?

Het onderwijs wordt geregeld door het onderwijscommisie van ICC Nour Al Houda. Bij eventuele vragen of klachten dient u zich tot het onderwijsbureau te wenden. Dit kan door contact op te nemen via het contactformulier op deze website of door een E-mail te sturen naar onderwijs@nouralhouda.nl.