28 januari 2020
anbi

Project Beschrijving

Nour Al Houda heeft met het oog op de groeiende moslimgemeenschap, de brede activiteiten die we willen organiseren en het feit dat wij (als moslims) onze toekomst in Arnhem zien, de wens om te komen tot een eigen Islamitisch Cultureel Centrum Nour Al Houda.

Wij willen met dit nieuwe Islamitisch Cultureel Centrum een thuis bieden voor jong, oud, vrouw en man. Wij richten ons daarbij in dit nieuwe Islamitisch Cultureel Centrum op onder andere aanbidding, onderwijs en bijeenkomsten. Een plek die mensen bindt en die de mensen ruimte biedt zichzelf verder te ontplooien, een plek die multifunctioneel gebruikt kan worden en waar ook allerlei activiteiten georganiseerd kunnen worden voor jong en oud. De multifunctionaliteit die het gebouw uiteindelijk in zich moet hebben, zal geen afbreuk doen aan de sereniteit en het godsdienstige karakter van het Islamitisch Cultureel Centrum. Voor de uitstraling en de architectuur is het belangrijk dat het ontwerp op een eigentijdse manier de visie van Nour Al Houda weet te vertalen, rekening houdend met de context van het Nederlandse landschap en samenleving, zonder daarbij de oorspronkelijke bron uit het oog te verliezen.

Het toekomstige gebouw heeft een omvang van ca. 4700 m2 en bestaat uit 2 verdiepingen, met mogelijkheid tot uitbreiding in de toekomst. Het gebouw voorziet in voldoende ruimtes ten behoeve van verschillende activiteiten, waaronder een gebedsruimte (voor mannen en vrouwen),  ontmoetingsruimte, bibliotheek, klaslokalen en nog veel meer. Bij al onze activiteiten zal actief burgerschap in de Nederlandse samenleving centraal staan.