20 januari 2022
anbi

Quran

Naschoolse Islamitische Onderwijs NIO

De profeet (vrede Zij met hem) heeft gezegd: “De beste onder jullie is degene die de Koran leert en verder onderwijst.” Wil jij tot deze gezegende groep mensen behoren?, schrijf je dan in voor de Quranlessen bij Nour Al Houda

Nour Al Houda is een samenwerking aangegaan met stichting Al Islah uit Lochem op het gebied van Naschoolse Islamitische Onderwijs. We gaan samen het project NIO opstarten waarbij vijf dagen per week Koran en Islamitisch onderwijs wordt gedoceerd.

Dit project heeft zich reeds bewezen, Alhamdolillah. We zijn dan ook verheugd dit programma binnen ons Islamitisch centrum te introduceren.

De lessen starten binnenkort. De lessen zijn van maandag tot en met vrijdag van 16:30 tot 18:30.

Aanmelden kan via het inschrijfformulier. Klik hier voor het inschrijfformulier NIO

Op dit programma zijn de volgende huisregels van toepassing. Klik hier voor de huisregels NIO

Tajweed UL-Quran (Recitatie/Uitspraak)

De Tajweed lessen zijn bedoeld voor het memoriseren van de Koran op een juiste en correcte manier. Tijdens de lessen wordt er intensief gewerkt aan o.a. het correct reciteren van de Surah’s waarbij alles precies wordt gereciteerd zonder woorden toe te voegen of weg te laten. Verder wordt er veel aandacht besteed aan de correcte uitspraak van woorden, het reciteren volgens de Tajweed regels, en het reviseren van de Surah’s die de leerlingen al hebben gememoriseerd.

Hifd UL-Quran (Memorisatie)

Tijdens de Hifd lessen zal de leerling steeds nieuwe hoofdstukken uit de Koran memoriseren onder begeleiding van een deskundige leraar die nauwlettend de voortgang van de leerling in de gaten zal houden. Hierdoor zal de leerling Insha’Allah de Koran zonder fouten memoriseren en met de juiste uitspraak van alle letters en woorden.

Tijdens de lessen wordt o.a. het volgende behandeld:

  • Technieken voor het memoriseren van de Quran.
  • Manieren om de gememoriseerde hoofdstukken goed te kunnen onthouden.
  • Reviseren van de gememoriseerde hoofdstukken.
  • Tajweed regels.

Aanmelden

Aanmelden kan zowel via onderwijs@nouralhouda.nl of via het inschrijfformulier op onze website.

Klik hier voor het inschrijfformulier Quranles

Als u vragen hebt over het programma dan kunt u contact opnemen met ons via onderwijs@nouralhouda.nl.