8 december 2019
anbi

Quran

De profeet (vrede Zij met hem) heeft gezegd: “De beste onder jullie is degene die de Koran leert en verder onderwijst.” Wil jij tot deze gezegende groep mensen behoren?, schrijf je dan in voor de Quranlessen bij Nour Al Houda.

Vanwege de grote rol die de Quran speelt in het leven van een moslim biedt Nour Al Houda ook dit schooljaar Quran lessen voor alle leeftijdscategorieën.

Het doel van deze lessen is het memoriseren van de Quran en het op een correct wijze kunnen reciteren van de Surah’s. De lessen worden gegeven door vakkundige en ervaren Quran docenten die klaar staan om jou te ondersteunen en te begeleiden.

Op de Quran lessen zijn de opleidingsvoorwaarden van NourAl Houda van toepassing.

Tajweed UL-Quran (Recitatie/Uitspraak)

De Tajweed lessen zijn bedoeld voor het memoriseren van de Koran op een juiste en correcte manier. Tijdens de lessen wordt er intensief gewerkt aan o.a. het correct reciteren van de Surah’s waarbij alles precies wordt gereciteerd zonder woorden toe te voegen of weg te laten. Verder wordt er veel aandacht besteed aan de correcte uitspraak van woorden, het reciteren volgens de Tajweed regels, en het reviseren van de Surah’s die de leerlingen al hebben gememoriseerd.

Hifd UL-Quran (Memorisatie)

Tijdens de Hifd lessen zal de leerling steeds nieuwe hoofdstukken uit de Koran memoriseren onder begeleiding van een deskundige leraar die nauwlettend de voortgang van de leerling in de gaten zal houden. Hierdoor zal de leerling Insha’Allah de Koran zonder fouten memoriseren en met de juiste uitspraak van alle letters en woorden.

Tijdens de lessen wordt o.a. het volgende behandeld:

  • Technieken voor het memoriseren van de Quran.
  • Manieren om de gememoriseerde hoofdstukken goed te kunnen onthouden.
  • Reviseren van de gememoriseerde hoofdstukken.
  • Tajweed regels.

Aanmelden

Aanmelden kan zowel via onderwijs@nouralhouda.nl of via het inschrijfformulier op onze website.

Klik hier voor het inschrijfformulier Quranles

Als u vragen hebt over het programma dan kunt u contact opnemen met ons via onderwijs@nouralhouda.nl.